post

En dag med padlelandslaget

Kategori

Uncategorized

Sist endret: 19 januar 2018


Lillehammer Fjellstue Nordseter.

Jeg møtte opp kl.0800 på Nordseter Apartment denne onsdag morgen i januar. – Vi møtes kl.0855, treningsøkten begynner kl.0900, sa Eirik Verås Larsen, da jeg snakket med han på telefon for en uke siden.

Så der sto jeg jeg, med en bag full av treningstøy og ferdigsmurte ski i bilen. For fra Eirik sin side var det ikke noen tvil om at jeg skulle delta på økten. 8x5min bakkeintervall. Det er 30 år siden sist jeg gikk intervall på ski og nå i 2018 skal de gås sammen med et landslag. Alt går, man må bare konsentrere seg litt ekstra.

Økten ble gjennomført og med litt småprat under oppvarming og på vei tilbake gikk nesten 2,5t unna på et blunk.

Dusj og lunsj ble det neste på programmet og ikke minst, en prat om livet som padler i Norge. For arven etter de forrige generasjoner padlere må og skal bringes videre.

En del idretter har flere aspekter å spille på. Man kan vinne Verdenscupen sammenlagt, store en dagers konkurranser etc. Men for de norske padlerne finnes det kun en vei til media og folket. Vinn VM eller OL, eller bli glemt.

Det er stort sett de samme deltar i Verdenscupen som i VM, men ikke ensbetydende at de beste i cupen vinner eller tar medalje i VM. Bredden i utlandet er enorm og med 30 forskjellige nasjoner som tar medalje i VM er nåløyet trangt. Og en topp 10 plassering er mye bedre enn mange forstår.

Dette er en gjeng unge gutter og jenter som trener 700-1000t i året, tilbringer 4-500mil på vannet i en kajakk, jobber og studere ved siden av. Alt for å få livet som padler til å gå rundt. Med kun et mål for øye: Vinne VM eller OL og skrive seg inn i historiebøkene som en av verdens beste padlere.

H.C.Thaugland er stolt sponsor av denne dedikerte gjengen.

Deltar du ikke – Vinner du ikke!

18.01.18
Sture Kristiansen%;