post

En hilsen fra Stig-Andre Berge

Kategori

Uncategorized

Sist endret: 9 april 2018


Hei hei alle sammen,

En ny sesong er i full gang og om litt over en mnd. så er det EM. EM går i år av stabelen i Dagestan (Russland) Mye har skjedd den siste tiden. Har hatt mange samlinger i inn og utland. Deltatt på 4 turneringer.  Fasit er to gull og to utplassert. Som dere vet så valgte jeg å gå opp en vektklasse pga de nye reglene. Tidligere så veide vi inn dagen før konkurranse og dermed hadde jeg god tid til å restituere før kamp. De nye reglene er innveiing to timer før konkurranse og to dagers konkurranse med veiing begge dager. Dermed så vi på det som vanskelig å fortsette i 60 kg klassen. Etter endel gjennomgang og testing på turneringer, så har vi fått en ny plan vi jobber etter. Jeg skal ned igjen til min egen vekt 60 kg. For det første så blir jeg alt for liten i 67 kg. For det andre så har jeg brukt hele karrieren min på å bli en av de beste i 60 kg. Da er det tungt å bytte til en ny vektklasse den siste perioden der det er en helt annen brytestil. Her snakker vi om å kjempe om medaljer i de store mesterskapene. Jeg kunne kanskje kvalifisert meg til OL i 67 kg, men det er ikke nok for meg. Jeg vil kjempe om medaljene. Derfor har vi nå valgt at det er det full fokus på 60 kg igjen. Denne sesongen og neste sesong kommer jeg til å bryte i mellomvektklassen 63 kg (som ikke er OL vekt) VM 2019 er OL kval. Der kommer jeg for første gang til å gå i 60 kg igjen. 

I skrivende stund ligger jeg på en alt for hard seng i Ungarn. Kroppen skriker litt av smerte. Samlingen har vært hard og god. Brytere fra 6 nasjoner trenes med to ganger om dagen og jeg bryter mye med min overmann fra OL (Ota fra Japan) og verdensmester fra 2017 (Fumita fra Japan) så man kan trygt si at jeg har sparring i verdensklasse. 

Til helgen går turen tilbake til Norge. Jeg blir så hjemme en stund. Venter på at sønnen vår skal bli født 🙂 

Det er neste fokus for oss nå. Så tar vi EM etter det 🙂 

Det vil også i år komme enkelte invitasjoner til ting. Denne gangen blir alt mye mer sportslig relatert. Slik at dere skal få innblikk i hva min hverdag går ut på. 

Gleder meg til videre samarbeid. 

Nå kjører vi på. OL kommer fortere enn man aner 🙂 

Mvh Stig-Andre

 %;