fbpx

Gulvtrender 2023

Hjemmekos er et av stikkordene når vi skal oppsummere gulvtrendene for 2023. Kanskje er det et år med hjemmekontor som har gjort oss mer bevisst på hvordan vi vil ha det hjemme? Vi tror i alle fall det. Vi ser nemlig en økende bevissthet blant folk som pusser opp og som ønsker å ha det helhetlig og hjemmekoselig.

Det skal helst være naturlig, lyst og lunt i hjemmet, og her får gulvet en stor rolle for å skape en harmonisk innredning. Gulvet kan gjerne ha fargespill og mønstermiks for å stikke seg ut.

Her er en oversikt over hva slags gulv som er populære i 2023.

Japandi – japansk minimalisme møter skandinavisk funksjonalitet

Enkel design, lyse skandinaviske farger og naturlige materialer er bare noen av beskrivelsene som går igjen når vi skal forsøke å beskrive gulvtrenden «Japandi». Dette er en trend som henter inspirasjon fra japansk minimalisme og skandinavisk funksjonalitet (derav navnet Japandi) i en herlig harmonisk kombinasjon. Hvis du legger til en god dose med varme, «koselige» farger og materialer, får du fort en følelse av å være på et fransk brasseri. Eksempler på dette kan være lakkerte tak, trepanel (som er veldig populært), skinn og marmor.

Petra Lundblad, Innovation og Designsjef i Kährs, forteller at den «viktigste interiørtrenden for 2023 vil være å skape en koselig hjemme atmosfære, men også et sted for kombinert arbeid og familieliv, ettersom folk fortsetter å jobbe hjemmefra».

Mønstermiks – gulvet skal synes!

Vi ser det mer og mer – gulvet er ikke lenger bare en praktisk og rimelig parkett. Nå skal gulvet synes, gjerne med ulikt mønster i de ulike rommene. Gulvet kan gjerne ta litt plass i interiøret, både når det kommer til farger og mønstre. Om du ønsker å gå for sjakkmønstret gulv, fiskebeinsmønster, Chevron eller rutenett, så er det bare å kjøre på! Disse mønstrene lar seg lett kombinere med andre interiørtrender, uansett om du bor i en eldre eller nyere bolig.

Fiskebeinsmønster er en av gulvtrendene i 2022 | Thaugland.no
Fiskebeinsmønster er populært. Dette lekre vinylgulvet er Calder CHW Herringbone fra Kährs.

Igjen er det en naturlig look som står i sentrum for gulvet. Treverket skal ha et så naturlig utseende som mulig, og det gjør ingen ting om de ulike bordene har avvikende farger. Det skaper bare litt mer liv i treverket og gir et rustikt utseende.

Trender gulv 2022: naturlig look | Thaugland.no
Treets ujevnheter skaper et flott spill og en naturlig look som gir hele rommet et løft. Her er det brukt naturlig eik fra Kährs.

Du kan lese mer om mønstergulv hos en av våre gulvleverandører Kährs.

Klassisk, naturlig utseende – enkelt å vedlikeholde

Vi nordmenn liker å ha ting på stell. Vi vil gjerne ha et fresht og harmonisk hjem uten å bruke for mye tid på vedlikehold. Kvalitet og bærekraft blir viktigere i årene som kommer. Vi ønsker å gjøre et godt kjøp og investerer gjerne litt mer i bærekraftige produkter som eldes med stil.

Grunnen til dette, er at vi helst vil slippe å gjøre en stor jobb med gulvet etter bare noen få år. Hvis man går for solid treverk som endres over tid, får man også et naturlig særpreg på gulvet som skaper en harmonisk og naturlig atmosfære.

Inspirasjon og trender hentet fra Kährs.

Les mer om gulv, og besøk vår gulvguide her.