post

Padling i Portugal

Kategori

Uncategorized

Sist endret: 5 mars 2018


Kajakklandslaget setter seg i disse dager på flyet til Portugal hvor det blir padling på vannet fremover! For en padler har vinteren vært lang og isen ligger tykk utenfor alle klubbene på Østlandet, så nå er det absolutt på tide med to uker på treningsleir!

Februar har vært en god måned med mye langrenn, men også mye padlemaskin. I forrige uke var alle på landslaget gjennom et større testbatteri med 200m, 1000m og 5000m på padlemaskin. Jeg er fornøyd med resultatene. De som har mistet noen dager trening pga sykdom presterte litt dårligere enn forventet, men det er bare enda et bevis på at trening virker.

I Portugal starter vi opp et teknikkprosjekt. Vi har kjøpt inn en del årer med kraftmåler i skaftet og håper med hjelp av denne teknologien å kunne gi utøverne riktig veiledning i forhold til god teknikk. I flere år har jeg sett at de fysiske egenskapene til padlerne våre er i verdensklasse, mens teknikken er for dårlig. I år tar vi grep og har satset stort dette system som vi mener vil hjelpe oss med å få på plass en av de siste brikkene i puslespillet til igjen å prestere helt i verdenstoppen.

 %;