post

Større mål i horisonten!

Kategori

Uncategorized

Sist endret: 18 juni 2018


Jo Sondre Solhaug

IKKE TOPPFORM – ENNÅ: Asker-padler Jo Sondre Solhaug tror formen kommer for alvor senere i år. VM i august er årets mål. FOTO: TOR BJØRNAR HOLMLUND

Asker-padler Jo Sondre Solhaug nådde ikke helt opp i EM, men har større mål i horisonten.

 – I verdenscupen tidligere i år har jeg vist at jeg kan være med helt oppe i toppen. Jeg ønsket jo å være med å kjempe i EM også, men jeg hadde en litt tung semifinale, der det ikke klaffet helt. Da gikk jeg ikke til A-finalen, som jeg hadde håpet å nå, sier Jo Sondre Solhaug (26) fra Asker Kajakklubb etter 12. plass i helgens EM i Beograd i Serbia. Med 7. plass i sin semifinale endte nemlig Solhaug i B-finalen, der han ble nummer tre.
– Det var litt forskjellige faktorer som gjorde at det ikke fungerte i semifinalen, blant annet ganske skjeve forhold. Men det er alltid gode utøvere som må ta til takke med B-finalen, sier Solhaug.
VM-drømmen
Foruten Solhaug var også Anna Sletsjøe fra Strand KK, som deltok i K1 500, 1.000 og 5.000 meter, og Vemund Ness Jensen fra Bærum KK og Mathias Horvati Svoren fra Asker KK, som begge padlet i K4 500 meter, lokale innslag. K1 vil si at man padler alene, K4 er en firerbåt. Sletsjøe tok Norges nest beste plassering i EM, da hun endte på en meget sterk femteplass på 5.000 meter søndag kveld. Hun ble også nummer ti i K1 1.000 meter, og røk i semifinalen på 500 meter. Firerbåten til Ness Jensen og Svoren røk ut i første heat.
Solhaug var en av de man hadde store forhåpninger til før mesterskapet – det er bare to uker siden han ble nummer seks i verdenscupen; Norges beste resultat siden 2012. Men det ble altså med en 12. plass totalt i EM.
Solhaug forteller at toppformen skal komme senere i årets sesong.
– Vi startet å padle ganske sent i år. Jeg har hele veien sett for meg at toppformen skal komme i VM i august. Vårsesongen har vært overraskende bra, sier Solhaug.
– Jeg føler ikke at jeg har storformen inne ennå, men den kommer. Det er bedring hver uke, selv om det har vært tungt nå med mange konkurranser. Det ble ikke full klaff her, men jeg tar det som trening, og ser lyst på VM. Jeg har noen uker på meg før det starter i august, sier Solhaug.
Foruten VM i Portugal i august er Tokyo-OL i 2020 den store drømmen.
Dit kommer Solhaug med et godt VM i 2019.
– Derfor blir VM neste år også viktig. Men det er neste år – årets VM er denne sesongens største mål.
– Og jeg er i rute. Jeg har veldig tro på at dette kan bli bra når jeg kommer i toppform, sier Jo Sondre Solhaug.


%;