post

ROCKWOOL FLEXI A-PLATE

Kategori

Uncategorized

Sist endret: 9 april 2018


Isolasjonsplaten med de mange fordelene!

ROCKWOOL FLEXI A-PLATE er en resirkulerbar steinullplate med flere unike egenskaper. Platen er laget av vulkansk stein, som er en naturlig og fornybar ressurs. FLEXI A-PLATE benyttes til å isolere vegger, himlinger, bjelkelag og skillevegger – uavhengig av om prosjektet er stort eller lite.

 

Unik utfyllingsevne minimerer kuldebroene

Den viktigste fordelen med FLEXI A-PLATE er den unike utfyllingsevnen. Platens  fleksible langside, som er markert med en stripe, gjør at den, etter å ha blitt trykket   sammen i fakket, fjærer ut og fyller ut mot stenderne. Resultatet blir nærmest perfekt, med 100 % utfylling, enten det brukes 1,5” eller 2” stendere.

Denne helt spesielle utfyllingsevnen kombinert med steinullens svært gode isolasjonsevne, gir en konstruksjon nesten uten kuldebroer. Dermed får man en bolig med lite unødig varmetap og lavere energiutgifter.

 

Rask og enkel montering

De aller fleste håndverkere foretrekker å bruke kvalitetsprodukter som både er enkle å arbeide med og som gir et godt resultat. I så måte er FLEXI A-PLATE midt i blinken. På grunn av den smarte  ”Trykk sammen – Sett inn – Slipp” løsningen går det raskt å få platene på plass – samtidig som resultatet blir perfekt. Platens fleksibilitet gjør også at det går med mindre tid til oppmålinger og tilskjæringer. Dette gir mindre kapp og avfall og en ryddigere og renere byggeplass.

 

Overlegen brannmotstandsevne

I alle typer boligprosjekter er det viktig å ta brannsikkerheten på alvor. Ved å bruke

FLEXI A-PLATE som isolasjonsmateriale, kan du være trygg på at du bidrar til å øke boligens brannsikkerhet. Platen er definert som ubrennbar og kan motstå temperaturer på over 1000 °C uten at egenskapene forringes. Dette gjør at risikoen for brann-spredning reduseres og at tiden før konstruksjonen eventuelt kollapser forlenges. Dessuten øker muligheten for å kunne redde liv og verdier – hvis uhellet skulle være ute.

 

Opptar ikke fukt

Selv om FLEXI A-PLATE er fukt- og vannavvisende bør platene lagres emballert og tørt på byggeplassen. Men skulle isolasjonsplatene likevel bli utsatt for nedbør, er det nyttig å vite at det kun er de ytterste få millimeterne som blir fuktige. Innenfor er isolasjonen like tørr og kan brukes uten å avgi fukt i de omkringliggende materialene.

 

Stor lydabsorpsjonsevne

FLEXI A-PLATE har dessuten svært gode lydisolerende egenskaper som demper støyen på en effektiv måte – uten at det koster noe ekstra. Dette er noe mange boligeiere vil merke godt og ha stor glede av – ikke minst i forbindelse med at skilleveggene og etasjeskillerne i boligen skal isoleres.

 

Mer informasjon om FLEXI A-PLATE finner du på www. rockwool.no

 

1: Trykk sammen
Trykk den merkede fleksible siden godt mot den ene stenderen.

 

2: Sett inn
    Skyv platen inn slik at den går fri av den andre stenderen og ligger plant med underlaget.

 

3: Slipp
     Platen fjærer ut og fyller helt ut mot begge stenderne.

 %;