Hjem / Inspirasjon / Møbel- og interiørplater

På leting etter møbel- og interiørplater til ditt neste byggeprosjekt?

Finn møbel- og interiørplater du trenger til ditt nye prosjekt hos Thaugland.

Trenger hjemmet ditt et friskt pust? Enten det er en ny hylle som frister, eller et nytt  utseende til en gammel vegg, kan du bruke møbelfinér- og interiørplater til å skape det du ønsker. Du må bare vite hvordan.

Mange av våre interiørplater er laget av materialet kryssfinér – et materiale som har et bredt bruksområde som kan brukes på uendelig mange måter. De kan brukes til alt fra veggplater, benkeplater, til himling, til møbler, til kjøkken- og garderobefronter, innredning og hyllesystemer; bare fantasien setter grenser. Platene finnes i ulike prisklasser med kvalitet og treslag – avhengig av hvilket krav du setter til kvaliteten.

Hva er kryssfinér?

Kryssfinér – som de fleste av våre interiørplater er laget av – er laget av tynne lag med finér som er limt sammen på tvers av hverandre, lagvis under stort trykk. Dette skaper stabilitet og styrke, derav navnet “kryssfiner”.

Materialet er svært brukervennlig, og det er sterkt – sterkere enn både MDF og sponplater – og kan formes, sages til, males, lakkeres og kombineres på mange måter.

Finerte plater og kryssfinerplater  brukes gjerne i innredninger som skal ha en ekte treoverflate. Ditt ferdige produkt, enten det er et møbel eller veggene i et bygg, viderefører det enkelte treets unike særpreg, og gir deg det lille ekstra.

Før du starter ditt nye prosjekt er det imidlertid viktig å være sikker på at du velger riktig materiale til riktig formål. Lær mer om de ulike materialene, hvordan de bør behandles, og hva de bør brukes til, i vår møbelplate-guide.

Moderne stue med elegante møbel- og interiørplater i tre, myke møbler og varmt, indirekte lys som skaper en avslappende atmosfære.
Rom innredet med eik kryssfinér på veggene.

Thaugland har interiørplater i ulike treslag og kvalitet i både kryssfinér, finerte plater med ytterfinér av ekte tre med samme – eller forskjellig – kjernemateriale, samt gjennomfargede plater. Hvilke type plate du bør kjøpe avhenger av hva du skal lage.

Generelt har alle platene fra Thaugland har en gjennomgående høy overflatekvalitet. Ofte har platene en finere kvalitet på treet på forsiden enn kvaliteten på baksiden.

Kvalitet på kryssfinér

Kvalitet på kryssfinerplater forskjellig og avhenger ofte av hvilket land de kommer fra. 

I, A eller B: Den beste kvaliteten. Knivskåret finér, uten defekter eller feil – altså en feilfri plate som egner seg til overflatebehandling. Ingen misfarginger, men små kvister er tillatt i dette kvalitetssjiktet. 

II, eller  BB: Den mellomste kvaliteten – kryssfinerplater av denne kvaliteten har vanligvis hel og pusset overflate. De kan likevel ha noen ubetydelige reparasjoner, med noen friske innvokste kvister. Spill mellom lysere og mørkere tre i overflaten kan forekomme. Kvister på inntil 5 mm er tillatt.

III, X,CP: Dette er den laveste kvaliteten på kryssfiner. Platene kan ha friske innvokste kviser, og enkelte sprekker og fargefeil er tillatt. Finer av denne kvaliteten har vanligvis hel og reparert overflate. 

Behandling av møbel- og interiørplater

Møbelfinér- og interiørplater leveres ubehandlet og skarpkantet. Man må regne med å renskjære kanter før montering. Etter montering  kan man overflatebehandle platene etter eget ønske, enten det er lakk, hardvoksoljer eller tradisjonelle oljer.

Interiørplater er beregner for innvendig bruk i tørre rom. Om du skal bruke platene til andre bruksområder – for eksempel til utemøbler, møbler på badet og lignende, bør du rådføre deg med fagfolk for å høre om dette er mulig, og eventuell veiledning på hvordan platene før overflatebehandles.

Montering av veggplater – før du skal montere veggplater må du følge monteringsanvisning av platene nøye.

Thaugland har et bredt utvalg av møbel- og interiørplater

Hvilken tresort og kvalitet du velger å benytte deg av ved byggingen, kommer an på hva du skal lage. Kvaliteten du velger på møbelplatene påvirker også hvordan det ferdige produktet blir seende ut. 

Om du ønsker en annen kvalitet på møbelplatene enn det vi har inne i sortimentet vårt, kan dette bestilles. 

Ta kontakt for tips og råd

Vi i Thaugland anbefaler at du velger lister basert på rommet du skal legge lister i. På den måten får du det lydbilde og utseendet du ønsker deg. Spør oss gjerne om anbefalinger. Vi er tilgjengelige både i butikkene og via vårt kontaktskjema.

Les flere av våre guider

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Det vil du tjene på!

Eksklusive tilbud rett i innboksen
Månedens tilbud
Produktnyheter
Fagrelatert informasjon
06:00 – 17:00
23 39 36 00
post@thaugland.no
Handlekurv

Innlogging