Hjem / Inspirasjon / Terrasse / Terrasseguiden

Terrasseguiden

Hvilken terrasse bør du gå for, og hva passer hos deg? I terrasseguiden nedenfor gir vi deg en gjennomgang av de ulike typene terrassebord.

Ta en titt på vår terrasse-veileder for 2024.

MøreRoyal – Royalimpregnert

MøreRoyal®-behandlet trevirke blir behandlet i to omganger. Først blir treet tykkimpregnert og deretter kokt i olje, noe som gir materialet en rekke unike egenskaper. MøreRoyal® er formstabile materialer med minimalt med vridning, krymping, svelling, sprekking og flising. Etter denne dobbeltbehandlingen vil treverket fremdeles inneha den nordiske furua sine egenskaper, samtidig som transparente farger gjør trestrukturen synlig og gir en levende overflate.

Råd og tips

Fiberon – Kompositt

Fiberon er et slitesterkt og vedlikeholdsfritt terrassegulv av komposittmateriale. Det er produsert etter strenge amerikanske standarder og består av 94% resirkulerte materialer; 50% plast og 50% trefiber. Bordene trenger ikke å beises, oljes eller males – kun vanlig vask og rengjøring ved behov.

Råd og tips

Megawood – Kompositt

Megawood er et lekkert terrassegulv helt i toppsjiktet, og har en ripemotstandig overflate. Megawood består av hele 75% trefiber, noe som gjør at det både føles og ser mer ut som tre. Tyskproduserte Megawood er ideell til terrasser, balkonger, brygger, bryggeskjørt, bassengkant og så videre.

Råd og tips

Kebony – Ekte treverk

Kebony terrassebord er et populært valg blant de som ønsker en holdbar og bærekraftig terrasse. Kebony er et treverk som er behandlet med et biobasert, fornybart innsatsstoff som gjør det svært motstandsdyktig mot vær og vind.

Råd og tips

Accoya – Modifisert trevirke

Accoya er et modifisert og svært miljøvennlig trevirke med hele 50 års råtegaranti ved bruk over jord eller vann. Uovertruffen stabilitet gjør at terrassen forblir stabil år etter år. Accoya blir fremstilt av acetylert furu og er fritt for miljøgifter.

Råd og tips

Bambus – Termobehandlet

Bamboo X-treme terrassebord er laget av bambusfibre, som er termobehandlet og presset under høyt trykk. Materialet er ekstremt formstabilt og har brannsikkerhetsklasse Bfl-S1 og holdbarhetsklasse 1. Terrassebordene er helt uten kvist og har utseende til tropisk tre. X-treme terrassebord leveres i en mørk brunfarge og gråner med tiden. 

Råd og tips

Termofuru – Varmebehandlet

Termofuru og termoask fra Fritzøe/Moelven er tverrstabile terrassebord som ikke fliser eller sprekker etter varmebehandlingen. Produktene trenger kun årlig vask og må ikke oljes. Termofuru monteres skjult med Essve-verktøy, og termoask monteres skjult med egne klips. Overflaten blir rask sølvgrå uten behandling.

Råd og tips

CU-Impregnert treverk

Trykkimpregnerte terrassebord er et rimelig alternativ. Impregneringen bidrar til at terrassebordet blir beskyttet mot råte- og insektangrep. Bordene har betydelig økt holdbarhet i forhold til ubehandlet tre. Dette gjør det velegnet til bruk der holdbarheten er ekstra viktig. Cu-impregnering har holdbarhetsklasse 1 (mot sopp og råte) som er den beste klassen!

Råd og tips

Les flere av våre guider

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Det vil du tjene på!

Eksklusive tilbud rett i innboksen
Månedens tilbud
Produktnyheter
Fagrelatert informasjon
06:00 – 17:00
23 39 36 00
post@thaugland.no
Handlekurv

Innlogging