Hjem / Inspirasjon / Terrasse / Terrassetrender 2023

Terrassetrender

Uteplassen blir viktigere for oss nordmenn, og vi flytter ut så fort gradestokken kryper oppover. Her er en oversikt over noen av nyhetene for 2024 innen terrassebygging.

Årets terrassetrender:

  • Ulike bredder på terrassebordene
  • Naturlig og moderne design
  • Glassrekkverk rundt terrassen
  • Smart innredning av uteplassen
  • Årets trendfarger

Ulike bredder på terrassebordene

En av de store utviklingene de siste årene har vært bredden på terrassebordene. Folk ønsker i større grad enn før variasjonsmuligheter, og vi opplever økt etterspørsel etter ulike dimensjoner. Noen ønsker smalere og nettere terrassebord, mens andre foretrekker bredere dimensjoner som gjør terrassen litt røffere.

Flere ønsker å bryte opp i det monotone utseendet til terrassen, og legger terrassebord i ulike dimensjoner for å skape spill og lekenhet. Dette gir et flott resultat.

Trelastprodusenten MøreRoyal har også lektegulv som et alternativ til vanlige terrassebord i serien Concise – noe de opplevde stor interesse for. Lekter er laget av et tykkere materiale enn terrassebord, men har smalere dimensjoner og brukes som regel til å skape spill i fasader, rekkverk og nå på terrassen.

Concise lektegulv 34×45, natur

Naturlig og moderne design

Det er stor etterspørsel etter Concise-kolleksjonen som ble lansert av MøreRoyal for et par år siden. Denne kolleksjonen har rette linjer og et stilrent, moderne design. Overflaten er spesialbehandlet, slik at den gir en myk, børstet følelse når du går over treet. Denne kolleksjonen skaper en behagelig og naturlig fremtoning av uteplassen, og terrassebordene kan enkelt kombineres med lekter med samme finish.

Concise-serien behandles i to omganger; først blir terrassebordene trykkimpregnert og deretter kokes de i olje. Det gir unike egenskaper og terrassebord som både er vakre, varige og miljøvennlige.

Klikk på høyttaler for lyd.

Glassrekkverk rundt terrassen

Et stilfullt grep du kan gjøre for å løfte helhetsinntrykket enda mer, er å montere glassrekkverk rundt terrassen. Dermed får du både bedre utsikt og mer lys inn på terrassen. Glassrekkverk skaper også et sofistikert uttrykk som gjør at terrassen virker romsligere. Glass tåler (faktisk) all slags vær. Det holder vinden ute, samtidig som det slipper inn varmen fra solstrålene. Og du – glass passer uansett hvilken farge du har på huset, så du slipper å tenke på å male rekkverket!

Med glassrekkverk får du et stilfullt og sofistikert uttrykk på terrassen

Smart innredning av uteplassen

Før du går i gang med å innrede den nye uteplassen, bør du ha tenkt gjennom hva du vil bruke den til, og hvordan du kan få mest mulig ut av arealet.

Har du en mindre terrasse, er det lurt å velge fleksible hagemøbler som kan flyttes rundt og brukes på ulike måter.

Det finnes mange ulike modulbaserte hagemøbler, hvor man kan kjøpe deler av serien og sette sammen ut i fra terrassens størrelse og bruksområde. Da er det også enkelt å utvide hagegruppen eller bytte ut noen møbler hvis du utvider terrassen senere.

Prikken over i-en

Bruk tekstiler og pynteputer som matcher fargene og stilen du har valgt på terrassebord og vegger. Da skaper du et helhetlig og delikat inntrykk på terrassen.

Årets trendfarger

Generelt kan vi vel si at mer farger er noe som går igjen i alt innen oppussing, husbygging og interiør. Dette er noe vi også ser innen terrassebygging, om enn med et mindre spenn mellom fargevalgene enn for eksempel ved innendørs interiør.

Tradisjonelt har man gjerne bygget terrasse i brunt eller grått, men også her ser vi at folk ønsker flere farger å velge mellom. Særlig fargen natur er populær, spesielt fordi den får en naturlig grålig patinafarge etterhvert som den blir utsatt for sol og regn.

Les flere av våre guider

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Det vil du tjene på!

Eksklusive tilbud rett i innboksen
Månedens tilbud
Produktnyheter
Fagrelatert informasjon
06:00 – 17:00
23 39 36 00
post@thaugland.no
Handlekurv

Innlogging